sunnuntai 1. joulukuuta 2013

30-v pippalot ja höpinää

Järjestin eilen yllätysbileet H:n 30v kunniaksi. Paikalle tuli H:n lapsuudenystäviä, sukulaisia ja uudempia ystäviä. Nyt täytyy taas sanoa, että onneksi en joutunut aivan yksin kaikkea järkkäämään, vaan sain reilusti apua H:n siskolta ja hänen lapsuudenystävältään, jotka haalivat kasaan hänen ystäviään ja itse pyysin sukulaiset ja uudemmat frendit paikalle. En edes laskenut miten monta meitä oli, sellaiset n.15-20 henkilöä yhteensä. Mitään tarkkaa summaa en koskaan jaksanut laskea ja ihan hyvin mahduttiin tähän meidän 70 neliömetrin asuntoomme, jota muuten ei nyt sitten ollakaan myymässä! Tässä on tapahtunut vähän suunnan muutoksia. :D Se rivari meni vähän niin kuin sivu suun, ja todettiin, että onko sauna, 5neliömetriä vähemmän tilaa ja pieni piha 100 000e lisälainan arvoisia? Ei ollut meistä. Tässä meidän nykyisessä (ja toivon mukaan, näillä näkymin myös pitkälle tulevaisuuden asunnossa) on kuitenkin niin pienet maksuerät kuukausittain, eli halpa asua, eikä hintakaan päätä huimaa (verrattuna monen muun alueen hinta-tasoon pk seudulla) että ei olisi taloudellisesti kannattavaa vaihtaa siihen haluamaamme rivitaloasuntoon. Nyt mennään siis näillä taas eteenpäin. :) Vaihdetaan tähän kyllä uusi lattia ja tilataan mittatilauskaapisto tuohon eteiseen, jotta saa vaatteille lisää säilytystilaa, kun sitä täällä niin vähän on. Muutenkin pientä ehostusta tehdään, ajateltiin vaihtaa ainakin yhden huoneen tapetit ja ostaa iiiiso telkkari (joka on ehkä vähän turhaa, kun telkkaria niin vähän katsotaan, mutta ajattelin tuossa taannoin ostavani pleikkariin jonkun pelin itselleni, niin olisihan sitä kiva pelata isommalta näytöltä. Lisäksi pojat saisi vietettyä änäri-iltoja täällä meillä, nyt sitä on noin pienen telkkarin näytöltä ihan turha pelata, kun siitä ei mitään näe. Ja onhan se kiva leffoja katsoa isommalta näytöltä, vaikka se harva kerta kun jaksan keskittyä elokuvien katseluun, on melkeinpä sama, katsonko sen minkä kokoiselta näytöltä. No, olisi se iso telkkari silti kiva! ;)

Niin, ne eilisen illan pippalot. Järkkäsin ne tosiaan yllärinä, eli H ei tiennyt niistä mitään. Kävimme parin ystäväpariskunnan kanssa syömässä alkuillasta ja tulimme tähän meille heidän kanssa jatkoille, jolloin meidän olkkarista kuului YLLÄTYS ja sen jälkeen onnittelulaulu. H oli aika yllättynyt, kun kaikki frendit oli paikalla, muutamaa lukuunottamatta, jotka eivät paikalle päässeet. Harmi vain, että minusta ei ole yhtäkään kuvaa koko illan aikana, eikä oikein kenestäkään muustakaan. :D Ajattelin tuolla ravintolassa tökätä H:lle kameran käteen, että kuvaileppa, mutta rafla oli niin täynnä ja tunnelma oli niin tiivis, että jäi kyllä täysin taka-alalle kaikkien kuvien ottaminen - ruokakuvia lukuun ottamatta.

Ensin kävimme Jumbon Il Sisilianossa läheisten ystävien kanssa syömässä, jonka jälkeen kävimme Sir Einossa vetäisemässä drinksut, jonka jälkeen suuntasimme meille.

Alkupalat, joita luulin leiväksi, mutta olikin pizzaa... Jos ihan rehellisiä ollaan niin oli vähän liikaa pizzaa makuuni.

Minä söin tämän. Mozzarellapizza, juustoa oli jopa liikaa makuuni! Tai no, eipä liioitella, söin tästä ehkä noin puolet, kun mahaan ei millään uponnut ja tuntui vähän liialta, kun alkupalaksikin oli pizzaa.

Äitini oli leiponut kivat yllätykset, arabialainen maustekakku suklaakuorrutteella (parhautta) ja kasvispiirakkaa. :) Kiitos! 
Ps. Ystäväni Harri kehui maasta taivaisiin tuon maustekakun. :)

Hieno pokeri-aiheinen kortti. :D


Lisäksi tarjolla oli Estrellan pähkinöitä ja uutuus maissilastuja ym. herkkuja, booli tehtiin alkuillasta ja myös terästettyä glögiä (ja terästämätöntä) oli tarjolla, ja tietenkin ihan kahvia ym. Tietty myös karkkeja. Kaikille jotain pientä. :)

Veljeni asetteli hienosti juustolautasen. :D Olin niin otettu kun veljeni teki tämän. <3

Meidän huippusuosittu booli, jota meni monta kulhollista. :) 
Boolissa on: viinaa, kiwi viinaa (en ollut ennen maistanut), sitruunamehua, sitruuna vichyä, spriteä, sitrushedelmien viipaleita koristeena ja makua antamaan, ja tietty jääpalat. 
Oli ehkä hieman kesäinen booli, mutta hyvin teki kauppansa! 

Maistoin itse ensimmäistä kertaa glögiä rommin kanssa ja oli hyvää! Suosittelen sitä muillekin. :) Olin aluksi aika epäileväinen, mutta kyllä se sitten hyvää olikin. Maistoin myös rommicolaa illan aikana ensimmäisen kerran ja sekin upposi hyvin. :D

Niin, olin sen kuukauden syömättä karkkeja, leivonnaisia ym, ja eilen illalla vetäisin hyvillä mielin karkkia ja suklaakakkua napaan niin paljon kuin mahtui. Tänään olen jatkanut bulkkausta ihan hyvillä mielin, ei nimittäin tämä pizzan mussuttaminen ja suklaakakun syöminen kiristä päätä ollenkaan tuon kuukauden raejuuston puputtamisen jälkeen. :D Noh, ehkä vähän liioittelin, kyllähän söin rasvaisia ruokia pari kertaa tuossa kuukauden aikana, että en todellakaan millään pelkällä raejuustolla ja puurolla elänyt, vaikka ne aika olennaisen suuri osa aamupalojani olikin ja tulee kyllä olemaan jatkossakin. Tänään aloitin päiväni paahtoleivällä ja maustekakulla, nam nam ja nam!

Ja voitteko kuvitella, olin niin kaukaa viisas yöllä, kun toiset lähtivät baariin jäin itse siivoamaan tänne sotkuja pois alta, ettei tarvitse herätä vanhan kaljan ja viinan hajuun. Kävin suihkussa ja tiskasin, siivosin keskellä  yötä kaksi tuntia. Kävin kolmelta nukkumaan ja neljältä heräsin siihen, kun ryhmä rämä tulee meille jatkoille. :D Eihän siinä, heräsin aamulla tyhjien kaljatölkkien täyttämään asuntoon, mutta minua ei jostain syystä edes vituttanut, vaikka yöuneni jäivätkin neljään tuntiin, jotka nekin nukuin kahdessa osassa. Aamulla H lupasi siivota sotkut, mutta eihän tuosta mihinkään ollut, niin jouduin (halusin) itse siivota kaikki paskat pois alta, niin saa huomenna sitten herätä puhtaaseen asuntoon. Jaksoin jopa pestä keittiön lattian, joka oli suhteellisen tahmainen eilisen illan jäljiltä, mitä lie siihenkin läikkynyt? ;D Eikä edes vituttanut aamulla, olin niin tyytyväinen itseeni, kun en lähtenyt baariin tuhlaamaan rahoja, vaan jäin kotiin. Hyvä minä! (Pitää kehua itseään kun sitä ei muualta kuulu... :D )

Nyt menen löhöilemään sohvalle punaviinillä terästetyn Marlin glögin kera. Illanjatkoja kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)