maanantai 9. syyskuuta 2013

Fenkoli-rucola-päärynäsalaattia ja muuta hyvää illanistujaisissa

Tehtiin tuossa n.viikko sitten ruokaa ystäväni miehelle, joka toki hänkin on meidän ystävämme. Katsoin joku aika sitten telkkarista jotain kokkiohjelmaa ja siinä se kokki teki saattia, mihin laittoi päärynää ja paahdettuja maapähkinöitä. Tietenkin tämän inspiroimana halusin itse kokeilla samaa, ihan hyvää siitä tuli. :P
Mieheni teki myös hänen bravuuriaan joka on yksi minun lempi ruoistani ja ohjeen olen saanut edelliseltä pomoltani; purjomuhennoksessa gratinoidut fenkolit, namiii... :)

Illallispöytä katettu, olkaa hyvät! :)

Salaatti: 
Kurkkua, tomaattia, fenkolia, paahdettuja ja kuorittuja maapähkinöitä, päärynää, punasipulia, rucolaa ja jotain toista tummaa salaattia. Loraus luomu oliiviöljyä.

Purjomuhennoksessa gratinoitua fenkolia.

Jälkiruoaksi viinirypäleitä hyvän kermajuuston kanssa. :P

Sain ystävältä lahjaksi tämän ihanan lyhdyn rapujuhlissa. :)

Singha olutta. Maistoin ensimmäisen kerran ja oli hyvää. 


Ostettiin tuota Plavac punaviiniä sieltä Kroatiasta. Oli ihan älyttömän hyvää, harmi kun sitä ei taida täältä Alkosta saada...

Tykästyin tuohon olueen. Ja punaviiniin myös.

Kroatialaista valkoviiniä

Tämäkin viini on Kroatiasta. Katsokaa tuota väriä! Myyjä suositteli tätä meille ja otin sen vaistonvaraisesti. Suositteli siis monia muitakin, mutta halusin tämän, kun se myyjä ensimmäisenä tämän mainitsi. Oli yksi elämäni erikoisimmista valkoviineistä mitä olen koskaan maistanut. Katsokaa tuota väriä! Ihan kusenkeltaista suoraan sanottuna. :D Maku ei ollut mikään kusinen, vaan enemmänkin konjakkimainen. Ihan kun konua ja valkoviiniä sekoitettu. Tämä jakoi illallistajien mielipiteet. Toiset pitivät ja toiset ei. Itse pidin, mutta tätä ei paria lasia enempää voinut juoda. Join itse kaksi lasillista ja riitti ihan hyvin, oli sen verran erikoisen makuista settiä. 

Peace!
Onnee Harri aka Harumi, vähän ehkä humalaine kuva, mut niihä myö kaikki oltii vähä maisteis. :D <3

1 kommentti:

  1. Tuo salaatti näyttää niin hyvälle!

    http://ellysin.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)