perjantai 3. toukokuuta 2013

Piimäkakku

Minun synttärikakkuni, joka on niinkin perinteinen, kuin piimäkakku! Nami, nami ja vielä kerran nami!
(Ohje löytyy postauksen alaosasta).



Tein hieman runsaammilla mitoilla, mitkä ohjeet minulla tähän oli, jotta saisin herkutella enemmän. :P
Koska tämä kakku on niin tuhtia tavaraa, söin kaksi palaa ja olen nyt ihan ähkyssä. 
Sen siitä saa, kun rohmuaa! :D

Piimäkakku (vaalea)

1 kkp voisulaa
3 kkp piimää
3 kkp hienoa sokeria
5 kkp vehnäjauhoja

1 tl soodaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssin kuorta

1 dl rusinoita (voi jättää myös pois, jos ei pidä)

Paista: 200 asteessa, uunin keskitasolla

Itse teen sen näin: 

Sulata voi ja lisää siihen piimä ja sokeri. Sekoita ja lisää vehnäjauhot ja muut mausteet. Sekoita seos tasaiseksi ja valuta silikonivuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 1tunti.
Kakun pohjan tulee olla tasaisen ruskean sävyinen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla, jos hammastikkuun jää taikinaa, kakku ei ole vielä valmis.
Piimäkakku ei ole piloilla, vaikka se olisikin sisältä vähän normaalia kuivakakkua kosteampi.
Aromit tulevat parhaiten esiin kakun jäähdyttyä. Itse tykkään syödä piimäkakkua aina huoneenlämpöisenä. Yön yli maustunut kakku on aina vain parempi. :)

Huom: silikonivuokaa ei pidä voidella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)